Grootse kerstactie maakt Groningse solidariteit los

Vorige week vrijdag 17 december om 14:30 uur gaf wethouder Isabelle Diks het startsein voor de bezorging van kerstpakketten van Kerst 050. De kerstactie is een initiatief van Quartermakers, speciaal voor mensen met een laag inkomen. Quartermakers werkt samen met de Stadjerspas, het Leger des Heils, Kringkoop+ en vele sponsoren. De organisatie hoopt dat het kerstpakket bijdraagt aan een fijne kerst, met de boodschap dat de ontvangers er niet alleen voor staan: 

‘Er zijn mensen die aan je denken, die er voor je zijn. Dát is de echte waarde van Kerst 050.’

Kerst 050 is een kerstactie voor minima in de gemeente Groningen. Voor een fijne kerst krijgen huishoudens met een Stadjerspas, vluchtelingen en thuis- en daklozen allemaal een kerstpakket. Dit gebeurt in alle wijken, dorpen en buurten van de gemeente. Tientallen Groningse organisaties en particulieren verbinden zich van harte aan Kerst 050. Kerken, bedrijven, studentenverenigingen, ondernemers, organisaties, de gemeente, de Stadjerspas en particulieren, ze doen allemaal mee. Zo wil Kerst 050 kleur en betekenis geven aan solidair en sociaal Groningen.

De kerstactie regelt 10.000 kerstpakketten, 1.000 kerstcadeautjes voor kinderen en 100 kerstdiners voor thuis- en daklozen. Dit gebeurt vanuit 10 locaties, met op beide kerstdagen een kerstuitzending op OOGTV.

Iedereen is welkom om mee te doen aan de actie. De organisatie heeft inmiddels voldoende vrijwilligers voor het inpakken en bezorgen. Bijdragen met een donatie mag altijd. Voor € 25 is er al een kerstpakket voor een gezin. Kerst 050 de grootste kerstactie van Nederland. Alle betrokkenen willen met deze actie laten zien hoe belangrijk zij het vinden om solidair te zijn met mensen die het minder goed hebben.

De initiatiefnemer en coördinator van Kerst 050 is Quartermakers, een stichting die burgerinitiatieven met maatschappelijke impact faciliteert. Kerst 050 is onderdeel van Missie 050.

Foto’s: Rieks Oijnhausen die ons allen een fijne kerst en gezondheid toewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *