Grote Markt Groningen in een nieuw jasje | Feest!

Vandaag,1 juni, is de vernieuwde Grote Markt in het centrum van Groningen officieel in gebruik genomen.  Na maanden van hard werken is  vol verwachting uit gekeken naar het Fesival ‘Jouw Grote Markt”.

Wat in de zomer van 2022 begon als een ambitieus project, is nu eindelijk voltooid. Het kloppende hart van Groningen straalt met een prachtig heringericht plein vol waterpartijen, groene bomen en ruimte om elkaar te ontmoeten.

Het gratis bestaat uit met meerdere acts en activiteiten en livem muziek van ZOZY en DJ Tommy Green. De kleine Groningers werden niet vergeten: de kidsarea bij de nieuwe fontein, met onder andere het Groninger Museum en hun museumcaravan, bood volop vermaak.

Aanwonenden’ van de Grote Markt vierden de opening mee. Ze konden  in de Martinikerk genieten van optredens van koren, en kon je bij studentenvereniging Vindicat, Grand Theatre en The Market Hotel je laten rondleidingen, en was men welkom in het Stadhuis om de archeologische vondsten uit de Grote Markt te bewonderen.

’s Avonds gaat het spreekwoordelijke dak er pas echt af. De avond wordt geopend met een optocht van het Broken Brass Ensemble en met optredens van onder andere Zoë Tauran, een zangeres die men vandaag de dag kent als een van de meest veelbelovende talenten in de Nederlandse muziekindustrie, wordt het een absoluut succes.

Foto’s van boven zijn van het dakterras The Market Hotel en Vindicat. Het koor zong in Martinikerk “Koor Jong van Hart”, laat fotograaf Jan Hendrik van der Veen weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *