Grote ontslagronde NDC mediagroep

dvhn-1Bij de NDC mediagroep, uitgever van onder andere het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant, gaan  een groot aantal banen verdwijnen. Dat melden beide noordelijke kranten dinsdag in een interview met de nieuwe topman van het mediaconcern Geert-Jan van der Snoek. Er wordt gesuggereerd dat wanneer Van der Snoek morgen in Drachten kennismaakt met de 750 werknemers van NDC, dit voor 250 van hen meteen de laatste ontmoeting met hem zal zijn.

Volgens zowel het Dagblad van het Noorden als de Leeuwarder Courant zal de aankomende ontslagronde de grootste van de afgelopen jaren worden. Na deze derde afslankmaatregel in de afgelopen drie jaar zullen er bij de NDC mediagroep de helft minder mensen werkzaam zijn dan in begin 2010.

De Leeuwarder Courant noemt de eigen organisatie ‘ziek’. Het DvhN daar integen bericht: ‘wat slonzig’. Het concern wil af van de starre organisatie. Met meer flexibiliteit en een beperkte vaste kern met veel freelancers hoopt Van der Snoek het concern geschikt te maken voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *