Grote verslagenheid, verdriet en onbegrip de Petteflet

steden nederland groningen, kostverloren

de wereld die afgelopen vrijdag zo anders leek.

Hedenochtend heeft directie van basisschool de Petteflet in Groningen kennis genomen van het feit dat 2 leerlingen van de Petteflet en hun vader levenloos aangetroffen zijn in Schoonloo. De vader heeft vanochtend per e-mail een afscheidsbrief verstuurd aan alle ouders van de school.

Op dat moment heeft de schooldirectie direct de moeder gebeld en aansluitend de meldkamer. Vanochtend hebben wij allereerst het team op de hoogte gesteld, in samenwerking met de GGD en politie. Er heerst grote verslagenheid, verdriet en onbegrip bij de directie en de teamleden.

Na het informeren van de teamleden stonden de teamleden voor de moeilijke taak om hun klas te informeren. Wij hebben hier intensieve ondersteuning van de GGD bij gehad. En ook de rest van de dag en de komende dagen ligt onze prioriteit bij de opvang van de kinderen en de ouders.

Op de school heerst grote verslagenheid en onze gedachten gaan dan ook uit naar de nabestaanden.

Vanavond om 19.30 uur vindt er op school een besloten informatiebijeenkomst plaats. Deze bijeenkomst is niet toegankelijk voor pers.

Er heeft een screening van de foto’s van vrijdag plaatsgevonden. De betreffende kinderen, die wel aanwezig waren, staan niet in onze opname’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *