Haagse delegatie bezoekt Noorderzon

groningen-oranje- en plantsoenwijk-noorderzon-kunstwerk suzanne bodde-3Op vrijdag 23 augustus bezoekt een afvaardiging van bewindslieden, bestuurders en hoge ambtenaren uit Den Haag het culturele festival Noorderzon. Onder meer minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) en de staatssecretarissen Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) en Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) komen naar Groningen.

Verder behoren vice-president van de Raad van State Piet Hein Donner, CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma en de Noord-Hollandse commissaris van de Koning Johan Remkes tot de genodigden.

Theatervoorstelling

De degelatie wordt ontvangen door het college van Gedeputeerde Staten en zal ’s avonds de voorstelling ‘Encoded’ van het Australische Stalker Theatre bijwonen. Tijdens het bezoek aan Noorderzon kunnen de Haagse gasten in een informele sfeer van gedachten wisselen met bestuurders van de provincie, gemeente Groningen en instanties als het UMCG, de RUG en KVK Noord-Nederland. Het evenement biedt de kans om Groningen op de kaart te zetten in Den Haag en vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *