Hanzehogeschool blinkt uit in ondernemerschap

Vorige week zijn de data van U-Multirank 2017 vrijgegeven. De Hanzehogeschool Groningen is wereldwijd nummer 5 geworden in de subcategorie Graduate companies (categorie knowledge transfer), waar 1.465 internationale instellingen aan deelnemen. In Nederland staat de Hanzehogeschool op de eerste plaats voor dit onderwerp. Daarnaast is de hogeschool wereldwijd nummer 3 geworden in de subcategorie regional joint publications (categorie regional focus) van de 1.236 instellingen en ook hier staat de Hanzehogeschool op de eerste plek van Nederland.

Dit blijkt uit data van U-Multirank 2017 die op www.umultirank.org te vinden zijn. De Europese ranking heeft ruim 1.500 universiteiten en hogescholen in 99 landen wereldwijd met elkaar vergeleken. U-Multirank voert sinds 2011 haar onderzoek uit met steun van de Europese Commissie en brengt jaarlijks haar ranglijsten uit.

De Hanzehogeschool Groningen is trots op deze resultaten. In Vernieuwen in Verbinding, het strategische plan 2016-2020, staat al de ambitie om in 2020 jaarlijks 500 nieuwe ondernemingen te starten, die 5.000 nieuwe banen opleveren. Daarnaast wordt er op het gebied van regionale samenwerking volop geïnvesteerd, onder andere door middel van innovatiewerkplaatsen: een fysieke of virtuele vorm waar onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk bij elkaar komen.

Al gerealiseerde voorbeelden zijn energieproeftuin EnTranCe, Gebiedscoöperatie Westerkwartier, de Health Hub Roden en ZAP onderwijs- en scholingsfaciliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *