Hendrik de Vries Stipendium 2013 uitgereikt door Dig Istha

Stipedium CBK-3413Donderdagmiddag heeft  de uitreiking plaats gevonden van het Hendrik de Vries Stipendium 2013. Van de tien deelnemers waren Leonie Veraar (in het midden), Lieke van den Krommenacker (links) en Ruth Koops van ’t Jagt (rechts)de gelukkige winnaars. Zij ontvingen in het Centrum voor Beeldende Kunst uithanden van wethouder van Cultuur Dig Istha een cheque. Leonie Veraar ontving 6000 euro en de twee andere winnaressen moeten het bedrag delen.

Leonie Veraar studeert aan de Schrijversvakschool Groningen en schrijft verhalen en gedichten. Lieke van den Krommenacker  is zowel journalist en dichter. Ruth Koops van ‘t Jagt schrijft gedichten.

Dit jaar bestond de jury bestond uit: Mieke van der Star, Barend van Heusden, Lennard Dost, Mary Kemperink, Renee Luth en Herman Sandman.

In 1986 heeft de gemeente Groningen als eerbetoon aan de dichter, schilder en tekenaar Hendrik de Vries (1896-1989) het gelijknamige Hendrik de Vries Stipendium ingesteld. Het stipendium is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor professionele jonge kunstenaars, bedoeld om de artistieke ontwikkeling te stimuleren. In het ene jaar richt het stipendium zich op literatuur, en het andere jaar op beeldende kunst.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *