Henk Pijlman en Inex Boogaarts in Raad van Toezicht Groninger Museum

groninger museum verbindingskanaal-1Met ingang van heden zijn Inez Boogaarts en Henk Pijlman benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Groninger Museum.

Andreas Blühm, algemeen directeur van het Groninger Museum, is zeer verheugd met de benoeming: “De nieuwe leden zijn schakels naar het bedrijfsleven, de kunst- en cultuursector Nederland en het onderwijs. De vele kwaliteiten van de leden versterken de positie van het Groninger Museum en de samenwerking met vele gelijkgestemden en geïnteresseerden in kunst, onderwijs en educatie, cultuur en samenleving.”  Belangrijk is de relatie met het Noorden en van hieruit  de verbinding te leggen naar de rest van Nederland en daarbuiten.

Inez Boogaarts werkte van 2006 tot en met 2011 als cultureel attaché bij het Consulaat-Generaal in Düsseldorf en is sinds 2012 secretaris van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en directeur Rotterdamse Kunststichting.

Henk Pijlman is voorzitter van het College van Bestuur van de HanzeHogeschool Groningen. In een vorige functie als wethouder voor Sport, Onderwijs, Cultuur en Bestuurlijke Vernieuwing heeft hij voor Groningen en de samenleving veel betekend.
Onder zijn bewind kreeg Groningen een overdekte schaatsbaan, ijshockeystadion en een zwemcomplex.

Naast Noé van Hulst als voorzitter bestaat de Raad van Toezicht uit Inez Boogaarts, Maarten Duijvendak,  Henk Pijlman en Jeannette Sanders-Mol.
Deze benoeming is tot stand gekomen conform de statuten en de afspraken met de gemeente en provincie Groningen.
De Raad van Toezicht kan in de toekomst met meer leden worden uitgebreid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.