Herdenking 4 mei 2018 Groningen | Fotoserie

Gisteren, tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. In Groningen werd langsgegaan bij verschillende locaties om kransen en bloemen te leggen. Zo werden de Joodse Begraafplaats, Selwerderhof: Spoorwegmonument en Indië – Monument, Noorderbegraafplaats, Plaquette Butterworth, Paterswoldseweg 188, Rooms-katholieke-begraafplaats, Voormalig Huis van Bewaring, Gedenksteen Politieke Gevangenen, Begraafplaats Esserveld, Stadhuis: Canadese plaquette, plaquette gemeenteraadsleden en gedenkplaat Scholtenhuis.

De dag werd afgesloten met een openbare herdenking op het Martinikerkhof, voorafgegaan door een stille tocht vanaf het Oorlogsmonument op de Hereweg.

Een impressie van deze herdenking: klik hier

a afloop van de herdenking een voorstelling in de Martinikerk ““The Revolution will be Televised”. Twintig jonge kunstenaars uit Groningen verdiepten zich in de geschiedenis van hun stad, het verzet en de oorlog. Geïnspireerd trekken zij nu ten strijde! Een voortdurend verzet, een innerlijke revolutie, een theatervoorstelling. Deze voorstelling is een co-productie van De Noordelingen, NNTWEE, ZUHAUSE, Theater de Steeg, Vrijdag en Noorderpoort.

Alle foto’s van de diverse herdenkingsbijeenkomsten van Geert van Duinen: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *