Herdenking Indië monument Selwerderhof 2014

groningen-selwerd-Herdenking Indie monument Selwerderhof-6Vandaag, 3  juni, werden in bijzijn van de commissaris der Koning Max van den Berg en burgemeester van Groningen Ruud Vreeman de kransen neergelegd en een minuut stilte gehouden voor de omgekomen 142 Groningse militairen die zijn overleden in het voormalig Nederlands Oost-Indië en Nieuw Guinea in de jaren 1945 tot en met 1962, waar totaal 6200 Nederlanders zijn omgekomen.

Naast de commissaris der Koning en de burgemeester was de krijgsmacht en de veteranen aanwezig. Kinderen van de Pendinghe uit Selwerd legden anjers op het monument. Ook droegen zij samen met kinderen van Meander gedichten voor.

Alle foto’s van de herdenking: klik hier Alle herdenkingsfoto’s: klik hier

 

groningen-selwerd-Herdenking Indie monument Selwerderhof-1Generaal Ted Meines besloot de bijeenkomst waarin hij memoreerde aan zijn laatste ontmoeting met prins Bernhard. Zorg voor de Veteranen Ted.

Vrijheid is een groot goed.

De herdenkingsrede werd uitgesproken door de Inspecteur Generaal van de Krijgsmacht: Luitenant Generaal der Mariniers A.G. van Ede.  Korps Nationale Reserve, verzorging en aanreiken kransen en bloemstukken. Erewacht van de Stichting samenwerkingsverband Veteranen en Postactieve militairen Groningen. De muziek werd verzorgd door de Regiment Fanfare Garde Grenadiers en Jagers.

OOGTV maakte de volgende filmreportage:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *