Herfst muffins met Bernlef

Met de moois herfstkleuren op de achtergrond aan de Zonnelaan in Paddepoel, lieten bewoners van Bernlef zich vanmiddag inspireren met het maken van herfst muffins. Ja, Ja, de tachtig jarigen en ouder hadden er duidelijk zin in vanmiddag.

Voor 24 herfst muffies heb je het volgende nodig:

20 bitterkoekjes, 300 gram zachte boter, 300 gram bruine basterdsuiker, 6 eieren, 300 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram gepelde walnoten, 2 theelepels kaneelpoeder, poedersuiker, 4 peren, zout en papieren cakevormpjes.

En weet je hoe je het moet maken?

Verwarm de oven voor op 180 graden, hak de bitterkoekjes in stukken en doe ze in een kom. Mix in een andere kom de boter met de suiker. Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe. Zeef de bloem en mix het met een mestpunt zout en het kaneelpoeder door het beslag. Schil de peren en snijd ze in blokjes. Schep de perenblokjes en koekstukjes door het beslag. Schep het beslag in papieren bakvormpjes (iets meer dan de helft vullen) Verdeel de noten over het beslag. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar. Strooi ter garnering er nog een beetje poedersuiker over.)

Prik met een satéprikker in de cakejes, als deze er schoon uit komt zijn de cakejes gaar.

Heerlijk!  Alle foto’s bekijken: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *