Het Wad even in de binnenstad

groningen-centrum-damsterdiep-waddendag-2Vandaag, zaterdag 3 oktober, was het Wad even in de binnenstad van Groningen. Op en rond het Damsterdiep en de Oosterhaven stonden allerlei Waddenactiviteiten op het programma.

Op het Damsterplein was een Groninger streekmarkt. Bezoekers konden hier kennismaken met producten, diensten, evenementen en bijzondere (horeca)locaties uit de omgeving van het Groninger Wad.

Aan in de Oosterhaven waren drie garnalenboten afgemeerd. In samenwerking met een aantal ondernemers uit stad en provincie organiseren de vissers een proeverij. Schol, garnalen, mosselen, paling, zalm, makreel, haring, kokkels en sushi: het valt allemaal te proberen voor de bezoekers.

Aandacht voor duurzaamheid ontbreek niet op een dag die in het teken staat van het werelderfgoedgebied. Zo maakt de Ecolution, het duurzame zeilschip van Wubbo Ockels, zijn opwachting in de Oosterhaven in Groningen.
groningen-centrum-damsterdiep-waddendag-8

 

Belangstellenden konden het schip voor twee euro bekijken. De zeilboot vaart mee met de historische visserijvloot van Zoutkamp die voor de tweede Groninger Waddendag naar Groningen komt.

groningen-centrum-damsterdiep-waddendag-9

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *