Het ware verhaal van Sinterklaas

groningen-centrum-oude boteringestraat-nieuwe kerk-het ware verhaal van sinterklaas-1Het JMSO en het jongerenkoor van de Kielzog koorschool organiseerden op 21 en 23 november een voorstelling over het leven van Sint Nicolaas. In deze voorstelling in de Nieuwe Kerk proberen ze te verklaren waarom de

Sint onze nationale heilige is geworden. Het verhaal werd met humor gespeeld door drie acteurs en is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Het orkest en koor zorgden voor de muzikale begeleiding.

Alle Nederlanders kennen de sint, maar de meesten van ons weten eigenlijk niet zo veel van hem af. Waarom zingen we dat hij uit Spanje komt, terwijl iedereen weet dat hij de bisschop van Myra was, wat in Turkije ligt? In welke tijd leefde hij eigenlijk? Waarom is hij heilig?

Alle foto’s van Geert van Duinen: klik hier

 

Om een antwoord te geven op dit soort vragen, is deze familievoorstelling geschreven. Het verhaal werd met humor verteld, zodat iedereen er van kon genieten. DE voorstelling werd aangevuld met muziek die enerzijds de kerkelijke achtergrond van de goedheiligman benadrukt en anderzijds het volksgeloof in sinterklaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *