Honderden kerstmannen en -vrouwen bij eerste Santa Run

groningen-centrum-grote markt-santa run (5 van 5)Vrijdagavond 19 december stroomde de Grote Markt vol met kerstmannen en –vrouwen. Honderden deelnemers stonden om 19.15 uur klaar voor de warming-up. Om 19.30 uur gaf voorzitter van de Voedselbank, Ulfert Molenhuis, het startschot.

Deelnemers konden kiezen tussen één of twee rondes van 2,6 km. Het grootste aantal deelnemers ging voor de 5,2 km. Na de finish werden deelnemers beloond met een Jägermeister, waarna de Santa Run Afterparty van start ging bij de ijsbaan van Groningen On Ice.

Elske Dijkstra van Golazo Noord Nederland overhandigde een cheque met een voorlopig bedrag van € 911,- aan Ulfert Molenhuis, voorzitter van de Voedselbank. De opbrengst van de collecte is hierbij nog niet meegerekend. Van het gedoneerde geld gaat de Voedselbank kindertandenborstels en –tandpasta aanschaffen. Naast de gelddonaties zijn er veel boodschappen en kerstcadeaus afgeleverd op de Grote Markt, die de Voedselbank tijdens de kerstdagen aan haar cliënten kan uitdelen.

Foto’s: Rieks Oijnhausen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *