Huiselijke geweld Jacob Catsstraat

politieDe politie hield zondagnacht in de Jacob Catsstraat in Groningen een 47-jarige man uit Groningen aan op verdenking van huiselijk geweld. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij zijn 29-jarige vriendin mishandeld en bedreigd heeft. De verdachte is lid van outlawmotorclub ‘No Surrender’.

De vriendin van de verdachte was hun woning uitgevlucht en naar een vriendin gegaan. Daar waarschuwde de vrouw de politie. Agenten troffen de verdachte even later aan in de Jacob Catstraat. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Toen de man werd aangehouden, verzette hij zich hier tegen. De agenten wisten hem met gepast geweld te overmeesteren en in de boeien te slaan. Tijdens de aanhouding beledigde het No Surrender-lid de dienders. Ook probeerde hij een kopstoot en een trap te geven. De verdachte werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De vriendin heeft aangifte gedaan.

Outlawbikers

De meeste leden van motorclubs zijn normaal geïntegreerd in de maatschappij. Enkelen, veelal leden van de zogenaamde outlaw motorclubs, houden zich echter niet aan de wet en weigeren de regels die in Nederland gelden te accepteren. Deze zogenaamde ‘Outlawbikers’ vertonen normoverschrijdend en crimineel gedrag. Uit onderzoek blijkt dat deze outlawbikers door hun groepsgedrag zo intimiderend werken dat hun slachtoffers vaak geen aangifte doen uit angst voor de gevolgen. De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie en de gemeenten aan het aanpakken van deze groep. Die aanpak van de outlawbikers heeft een hoge prioriteit voor de politie en haar partners (onder andere Openbaar Ministerie en gemeenten). Het is bekend dat individuele leden van dergelijke clubs vaak betrokken zijn bij criminele en/of ondermijnende activiteiten.

80% motorclubleden strafblad

Uit een recentelijk verschenen politierapport blijkt dat 80 procent van de leden van beruchte motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender een strafblad heeft. Bijna 30 procent is zelfs veelpleger, wat inhoudt dat ze meer dan tien veroordelingen op hun naam hebben. Lees voor meer informatie over outlawbikers het kennisberichtop politie.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *