Humanitas biedt met Home-Start hulp aan gezinnen

humanitas-gezin met vrijwilliger-1Een gezin met jonge kinderen runnen, stress, ziekte, (g)een baan, het huishouden; soms moeten moeders en vaders een topprestatie leveren. Als het even allemaal te veel wordt kunnen gezinnen een beroep doen op Home-Start. Een vrijwilliger die ervaring heeft met jonge kinderen komt dan wekelijks één dagdeel helpen. Precies dat steuntje geven waarmee het gezin door deze moeilijke periode van ‘piekbelasting’ heen komt.

Humanitas biedt met Home-Start hulp aan gezinnen
“Joe-oe-oepie! Daar is ze weer!” Kinderen zijn enthousiast bij het zien van de vrijwilliger van Home-Start. Maar ook  moeder is opgelucht. Even rust, want Els doet een spelletje met de kinderen. En met Els kan moeder het hebben over dat moeilijke gedrag van de oudste.

De vrijwilligster is een vaste steun die praktische hulp geeft en die vooral kan luisteren. Luisteren naar de belevingen van de ouder rondom de opvoeding of over andere beslommeringen die spelen in het gezin. Niet als een betweter die het wel even komt vertellen, maar als een hulpvaardige buurvrouw die bijspringt en uit eigen ervaring put als het gaat om opgroeiende kinderen.

Homestart voorziet in grote behoefte
Ook in Paddepoel ervaren ouders met jonge kinderen steun van Home-Start en laten weten dat ze dit zeer waarderen. Hulp van familie, buren of vrienden is niet altijd vanzelfsprekend beschikbaar. De  Home-Start coördinator  zoekt een vrijwilliger die het beste past bij de vraag van het gezin.

De vrijwilligers krijgen een cursus zodat ze op de ‘homestart-manier’  gaan werken. Dit betekent bijvoorbeeld dat de vrijwilliger  er is voor het gezin,  zonder te oordelen, op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen.  De vrijwilliger blijft op ‘haar handen zitten’; ze komt niet in actie door bijvoorbeeld spontaan de afwas te gaan doen, tenzij u als ouder  vraagt om dat samen te doen.

Gewoon bellen
Gezinnen: wilt u deze vorm van ondersteuning en praktische hulp? Bel of mail ons en we maken een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Er zijn geen kosten aan verbonden en de vrijwilliger sluit aan op uw vraag.

Vrijwilliger: Bent u de vrijwilliger die tijd en ruimte over heeft om een gezin steun te verlenen? Iedereen kan zich opgeven als vrijwilliger, een superopvoeder hoeft u niet te zijn, opvoedingservaring is wel een eis. Op 9 december starten we met de voorbereidende cursus.

Voor meer informatie of aanmelding:

Kijk op:  www.home-start.nl Coördinatoren: Mariet Rankenberg  06 35112904,  Ageeth Meijers 0623012372 Of: MIP Humanitas: Telefoon: 050 3126000    Mail: mip.groningen@humanitas.nl

Foto: Humanitas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.