In actie voor behoud thuiszorg Groningen

groningen-centrum-vismarkt-red de zorg-1Aankomende woensdag, om 15:45 op de Grote Markt, organiseert de FNV een grote demonstratie voor het behoud van de thuiszorg in Groningen. De SP steunt de demonstratie en roept iedereen op om te komen en iemand mee te nemen.

Deze regering bezuinigt fors op de thuiszorg. Het stadsbestuur van Groningen werkt hieraan volop aan mee en is van plan om in 2016 het grootste deel van de thuiszorg af te schaffen. Hierdoor verliezen ruim 300 thuiszorgwerkers hun baan en raken duizenden mensen hun thuiszorg kwijt en worden zo aan hun lot overgelaten. Dat kunnen wij niet over onze kant laten gaan! Wij moeten er alles aan doen om de afbraak van de thuiszorg in Groningen te stoppen.

En we kunnen deze afbraak ook stoppen. Door het stadsbestuur het vuur aan de schenen te leggen. En daar hebben we ook jouw hulp bij nodig. Te beginnen op woensdag 30 september. Voorafgaand aan de vergadering van de gemeenteraad, om 15:45, organiseert de FNV een manifestatie met de leus Wie Helpt Mij Straks tegen de bezuinigingen op de thuiszorg.

De SP steunt de actie van de FNV volledig. Door met zo veel mogelijk mensen aanwezig te zijn kunnen we het stadsbestuur onder druk zetten om de bezuinigingen op de thuiszorg te stoppen. Door samen te strijden met de thuiszorgers die hun baan dreigen te verliezen kunnen we banen én broodnodige zorg redden.

Wij roepen iedereen op om hier woensdag 30 september bij te zijn. Zo kunnen we de roep voor goede zorg zo duidelijk mogelijk laten klinken. Maar kom vooral niet alleen! Neem iedereen mee die ook wil dat we goede zorg in Groningen houden: vrienden, kennissen, ouders, mensen die thuiszorg nodig hebben en mensen die er werken. Samen kunnen we de Grote Markt vol krijgen.

Bron: SP Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *