In memoriam Siebrand Wiegman | Jouwstad.eu

een opname uit 2017

Vandaag bereikte ons het bericht dat Siebrand Wiegman van ons is heen gegaan. Een kleine vijftien jaar terug leerden we Siebrand kennen. Samen richten we ons op onze hobby fotografie en video. Eerst bij OOGTV-Stadjertv en later bij Dichtbij. Weer voor anderen aan het werk daar waren we op uitgekeken en zo begonnen we voor ons zelf met Jouwstad.eu en FocusGroningen.

Een plezierige periode waar we veel met elkaar hebben gedeeld en het zeker niet altijd met elkaar eens waren.  De handicap van COPD was voor jou een vervelende wijze om mee om te gaan. Het ouder worden viel niet meer, immers de beperking er op uit te trekken lukte niet meer zoals je gewend was. Publiceren van video en foto’s moesten altijd haar scherp zijn en met name je portretten waren uitmuntend te noemen.

Aan een bevlogen leven waar je zeker van hebt genoten is nu een eind gekomen. Na 77 jaar ben je begonnen aan je laatste reis. We zullen je missen en wensen de familie alle sterkte toe.

Dood – Toon Hermans

‘k Heb voor de dood al meer dan eens
een lief gedicht geschreven
ik neem hem wel eens op m’n schoot
hij hoort zo bij het leven

ik weet hoe bang ik was als kind
wat heb ik ‘m geknepen
hij was m’n vijand, nu mijn vrind
nu heb ik hem begrepen

hij heeft mij zijn geheim verteld
en zo ben ik m’n angst ontgroeid
voor mij is hij een open veld
waar hemelhoog het voorjaar bloeit

Eén gedachte over “In memoriam Siebrand Wiegman | Jouwstad.eu

  1. Och, ik lees dit trieste bericht vanmiddag pas. Wat verdrietig. Voor allen die hem na-stonden: gecondoleerd en sterkte. Jij ook zeker, Feiko.

    En bedankt voor de altijd fijne samenwerking. Jullie waren samen echt uitmuntend.

    Karin Smalbil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *