Inbraken Paddepoel Noord blijft groot

groningen-politie-hoofbureau radesingel-3Het aantal woninginbraken in de wijk Paddepoel-Noord, gelegen tussen de Pleiadenlaan en de Plataanlaan in de stad Groningen blijft groot. In 2014 werd er tot nu toe 30 keer ingebroken. In 7 gevallen ging het daarbij om een poging tot inbraak. Populairste dag is de vrijdag, gevolgd door de zaterdag en de donderdag, veelal gedurende de avond- en nachtelijke uren. De politie onderzoekt alle woninginbraken en houdt de komende periode extra toezicht in de wijk.

Gebruik het nachtslot

Naast het verbreken van ramen en deuren kwamen de inbrekers de woningen ook binnen via de zogenaamde flippermethode  of hengelmethode. Deze manieren van inbreken laten geen zichtbare sporen na aan de buitenzijde van de woning. De genoemde werkwijzen zijn eenvoudig te voorkomen door het nachtslot te gebruiken, ook als u ’s nachts slaapt.

Gelegenheid maakt de dief

De inwoners van Groningen kunnen een belangrijke bijdrage leveren in het verminderen van het aantal woninginbraken. Zorg voor goed hang- en sluitwerk en sluit deuren en ramen af als u uw huis verlaat. Laat geen waardevolle spullen zoals laptops, smartphones en tablets in het zicht liggen, want gelegenheid maakt de dief. Installeer daarnaast een programma op je computer, laptop, smartphone of tablet om hem bij diefstal eenvoudig te kunnen traceren. Op de website http://www.politiekeurmerk.nl/bewoners leest u alles over hoe u uw woning veiliger kunt maken.

Bel 1-1-2 bij verdachte situaties

Dat het alarmnummer 1-1-2 alleen is bedoeld voor noodsituaties waarin levens op het spel staan is een misverstand. U kunt het nummer namelijk ook gebruiken als u getuige bent van een misdrijf of verdachte situaties ziet in uw woon- of werkomgeving. Dus als u ziet dat iemand inbreekt of een ander strafbaar feit begaat, aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie snel in actie komen! De centralist van de Meldkamer Noord-Nederland kan tevens een Burgernetactie starten, zodat agenten samen met deelnemers van Burgernet kunnen uitkijken naar inbrekers. Kijk voor meer informatie op www.burgernet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *