Inbraken per wijk te zien

politieIedere Nederlander kan voortaan zien hoe vaak en waar en wanneer in zijn of haar wijk wordt ingebroken. Daarvoor kan iemand op de website politie.nl zijn postcode invoeren en zo de gegevens opvragen. Dat heeft de politie maandag gemeld.

 

Wijkniveau
Het gaat om cijfers van de afgelopen 3 maanden en van inbraken waarvan aangifte is gedaan. Nieuwe inbraken staan binnen 24 uur op de kaart, zegt de politie. In verband met privacy van bewoners is een huisadres nooit te herleiden, maar kunnen bezoekers van de site inzoomen tot op wijkniveau.

Misdaad in kaart
Met het publiceren van de cijfers hoopt de politie dat mensen zich meer bewust worden van de noodzaak om zelf maatregelen te treffen tegen woninginbraken. De politie wil bovendien burgers steeds actiever betrekken bij het politiewerk. ,,Betrouwbare informatie hoort daarbij. Misdaad in Kaart biedt burgers een realistisch en actueel beeld van wat zich in hun nabijheid afspeelt. Hiermee bevorderen wij alertheid en sneller reageren op verdachte omstandigheden, liefst via 112”, zegt korpschef Gerard Bouman.

Alle informatie: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *