Inbreker aangehouden in de Ambonstraat

gemeente  groningen-politie-1Op donderdagmiddag werd een 35-jarige man uit Groningen aangehouden in de Ambonstraat in zijn woonplaats. Hij wordt verdacht van inbraak.
De politie kreeg donderdagochtend de melding dat er een woninginbraak was geweest in de Star Numanstraat in de stad. De inbreker is vermoedelijk een raam aan de achterkant van het huis binnen geklommen. Hij had de buit al klaargezet. Ook lag er een schuurmachine. Een getuige gaf het signalement van de verdachte door aan de politie. Diezelfde middag zagen agenten de verdachte fietsen in de Ambonstraat.

Hij probeerde te vluchten maar werd in de kraag gegrepen en aangehouden. Hij werd naar het politiebureau gebracht. Hij verklaarde dat hij had ingebroken bij de woning in de Star Numanstraat. De fiets die de verdachte tijdens zijn aanhouding bij zicht had bleek ook van diefstal afkomstig te zijn. De achtergebleven schuurmachine was uit de schuur weggenomen waar ook de fiets was gestolen. De spullen die de verdachte klaar had gezet zijn teruggegeven aan de eigenaresse. De politie doet onderzoek.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *