Inbrengwinkel Terre des Hommes schenkt 25.000 euro aan kinderhulpproject WRAP

steden nederland, groningen, korrewegwijkDe missie van 2013 is bereikt. Terre des Hommes Groningen heeft het doelbedrag van € 25.000 overgemaakt aan het hoofdkantoor ten behoeve van WRAP, het Women’s Rights Awareness Programme in Kenia. Deze lokale partner van Terre des Hommes biedt bescherming aan minderjarige slachtoffers van seksueel geweld en mishandeling. Bijzonder aan de keuze voor dit project is dat bestuursvoorzitter Bernd de Nijs van deze plaatselijke vrijwilligerswinkel mede dankzij de Postcodeloterij vorig jaar dit project bezocht heeft. Zo heeft hij kunnen zien hoe het ingezamelde geld wordt besteed en wat het resultaat van deze hulp op de kinderen is. Dankzij het geld zorgt WRAP ervoor dat de kinderen in het opvangcentrum op een geheim adres in veiligheid kunnen bijkomen van hun traumatische ervaring. Het project biedt hen daarnaast juridische bijstand en psychosociale hulp, zoals therapie en bemiddeling zodat ze uiteindelijk weer in hun eigen omgeving kunnen wonen.

Ondanks crisis doelbedrag toch bereikt
Het doelbedrag is gedurende het jaar ingezameld met de verkoop van kleding, boeken, speelgoed en curiosa in de winkel, op diverse markten en braderieën en dankzij gulle giften bij lezingen. En dat ondanks de crisis en een verminderd aantal bezoeken van klanten. Trouwe inbrengers en oproepen in de lokale media hebben ervoor gezorgd dat de voorraad goed op peil is gebleven. De vrijwilligers moeten nog steeds flink de armen uit de mouwen steken om alle ingebrachte spullen snel en grondig te selecteren voor verkoop. Want, alleen de beste kwaliteit wordt in de winkel verkocht. Dat de roep om spullen ver reikt blijkt wel uit het feit dat zelfs van Schiermonnikoog prachtige spullen zijn ingebracht.

Nieuw jaar betekent nieuw doel
Ook in het komende jaar gaan de vrijwilligers door met spullen uitzoeken en geld inzamelen voor een “nieuw” kinderhulpproject SEEP in Bangladesh. Dit project bestaat al sinds 1986 en werkt in de sloppenwijken van Dhaka om de levensomstandigheden van de kinderen te verbeteren. Helaas komt kinderarbeid nog steeds voor. SEEP maakt zich sterk tegen kinderarbeid en komt op voor kinderrechten. De organisatie heeft verschillende projecten waaronder kleuteronderwijs, basisonderwijs, gezondheidszorg voor moeder en kind, vakopleidingen en sociaaleconomische ontwikkelingsprojecten.

Help Terre des Hommes deze kinderen helpen. Door inbreng van nieuwe en tweedehands artikelen en het kopen ervan. Kijk voor meer informatie over de winkel op www.tdhgroningen.nl en www.facebook.com/tdhgroningen of kom langs in de winkel aan de Floresstraat 7 te Groningen. De winkel is op maandag gesloten.

Over Terre des Hommes
Terre des Hommes is een internationale kinderhulporganisatie die zich met hart en ziel inzet voor kinderen die onder erbarmelijke omstandigheden moeten opgroeien. Miljoenen kinderen worden ingezet voor arbeid, en daarnaast worden steeds meer kinderen slachtoffer van de seksindustrie. Terre des Hommes steunt ruim driehonderd projecten die worden bedacht en uitgevoerd door lokale projectpartners. Kijk voor meer informatie over deze projecten op www.terredeshommes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *