Indrukwekkende stille tocht in Hoogkerk

In Hoogkerk hielden vanavond, woensdag 9 juni, honderden mensen een stille tocht voor de veertienjarige jongen die afgelopen zondag om het leven kwam bij een steekpartij bij een supermarkt op de Zuiderweg in het dorp.

Rieks Oijnhausen laat ons weten dat het rond de klok van zeven uur muisstil was en erg indrukwekkend. Mensen hadden zich verzameld bij de supermarkt waar de steekpartij heeft plaatsgevonden. Onder de aanwezigen waren ook burgemeester Koen Schuiling (VVD) van de gemeente Groningen en wijkwethouder Paul de Rook (D66) die hun steun betuigden. De aanwezigen liepen vanaf de supermarkt naar het huis waar de jongen woonde. Daarna liep men weer terug naar de Zuiderweg.

De steekpartij vond afgelopen zondag rond 15.00 uur plaats. Ondanks de massale inzet van hulpdiensten kwam de jongen ter plaatse te overlijden. Een 23-jarige man uit Groningen kon korte tijd later worden aangehouden. De politie maakte zondag bekend dat dader en slachtoffer elkaar niet kenden. De rechter-commissaris maakte woensdag bekend dat hij langer in voorarrest blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *