Informatiecentrum Grote Markt verdwijnt

Het Informatiecentrum op de Grote Markt wordt deze maand gedemonteerd en afgevoerd. Vanaf maandag 9 maart komen er hekken om het gebouw te staan. Met de ingebruikname van Forum Groningen en de verplaatsing van het VVV-kantoor naar dat gebouw, is er voor het Informatiecentrum geen functie meer. Uiterlijk begin april moet het gebouw verdwenen zijn.

Het gebouw dat vanaf het begin een tijdelijk karakter had, heeft ruim acht jaar op de Grote Markt gestaan. Het gebouw wordt gedemonteerd en het materiaal wordt afgevoerd. Materialen die nog goed zijn worden zoveel mogelijk hergebruikt, zoals bijvoorbeeld het hout van de trap, de installaties, het staalwerk en stelconplaten onder het gebouw. Beton wordt als puin hergebruikt onder wegen. De door Mendini ontworpen platen die als wandbedekking werden gebruikt, krijgen mogelijk nog een nieuwe bestemming. Dit wordt nog nader onderzocht. 

Het Informatiecentrum deed behalve als gebouw ook dienst als aantrekkelijke zitplek in de vorm van de trappen. Veel bezoekers van de Grote Markt maakten hier de afgelopen jaren met veel plezier gebruik van. De Grote Markt wordt de komende jaren heringericht. In het ontwerp daarvoor krijgt niet-commercieel zitten (dus zitten zonder iets te moeten kopen) opnieuw een plek. De ideeën daarvoor worden de komende tijd uitgewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *