Informatiemarkten Groningen Spoorzone

groningen-zeeheldenbuurt-hoofdstation vanaf emmaviaduct-1Een  voetgangerstunnel op het Hoofdstation in Groningen, meer sporen en perrons, de verplaatsing van het opstelterrein naar de gemeente Haren, een vierde spoor naar station Europapark en mogelijk een bustunnel en een fietstunnel; er gaat de komende jaren veel veranderen aan en om het spoor in Groningen. Hoe het er precies voorstaat met de plannen voor het spoor en de stations, is volgende week te zien tijdens  informatiemarkten op maandag 12 mei en dinsdag 20 mei in Groningen en op woensdag 14 mei in Haren. Bezoekers kunnen daar ook op al deze plannen reageren.
Tijdens de markten wordt gebruik gemaakt van allerlei middelen om een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van de plannen: zo zijn er  een informatiepanelen, een maquette en een film. Daarnaast zijn de betrokken partijen aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Wie echt scherp op z’n netvlies wil krijgen waar de plannen allemaal betrekking op hebben, kan ook meedoen aan een rondleiding op het Hoofdstation. De rondleidingen worden gegeven tijdens de informatiemarkten.

Tijd en locatie
De informatiemarkten van Groningen Spoorzone vinden op maandag 12 mei en dinsdag 20 mei plaats in de Puddingfabriek (Viaductstraat 3-4) in Groningen en op donderdag 14 mei in ’t Clockhuys (Brinkhorst 3) in Haren.

Groningen Spoorzone
Om tegemoet te komen aan de wensen van de treinreizigers en om de uitbreiding van treinverkeer rond Groningen mogelijk te maken, zijn forse ingrepen nodig aan het spoor en het Hoofdstation. Voor deze opgave hebben de gemeente Groningen, de provincie Groningen, het Rijk, spoorinfrastructuurbeheerder ProRail en NS de handen ineen geslagen. Dit plan heet Groningen Spoorzone.

Meer informatie over het project Groningen Spoorzone staat op de website www.groningenbereikbaar.nl/spoorzone. Daar is ook een digitale bibliotheek met alle achtergronddocumenten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *