Inrijden eerste nieuwe fietsecoduct Stadsweg op zaterdag 31 oktober

steden nederland, groningen, lewenborgVan vrijdagavond 30 oktober 19.00 uur tot maandagochtend 2 november 6.00 uur is de Oostelijke Ringweg tussen de Rijksstraatweg (N360) en Lewenborg afgesloten. Dit heeft te maken met inrijden van het nieuwe fietsecoduct Stadsweg bij Lewenborg. Doorgaand verkeer moet dan omrijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk.
Het bestemmingsverkeer wordt omgeleid via een omleidingsroute langs de Kluiverboom/Bakboordswal. Het bedrijventerrein Ulgersmaborg-Noord en Kardinge blijven via deze route ook bereikbaar.

Inrijden nieuw viaduct
Het inrijden van het nieuwe viaduct gaat met enig spektakel gepaard. Divers groot materieel zal aanwezig zijn om het dek van het nieuwe viaduct – dat al die tijd naast de Oostelijke Ringweg ter hoogte van Kardinge in aanbouw is geweest – op haar plek in te rijden. Vrijdagavond wordt het dek al vanaf Kardinge klaar gezet op de Ringweg en vervoerd richting Lewenborg. Ook wordt dan de tijdelijke fietsbrug verwijderd.

Uitnodiging omgeving
De directe omgeving heeft een uitnodiging gekregen om op zaterdag 31 oktober tussen 12.00 en 15.00 uur  het inrijden van het nieuwe viaduct van dichtbij mee te maken. Zij kunnen de ‘manoeuvres’ waarnemen op de (afgesloten) Ringweg aan de noordzijde (schoolzijde Lewenborg). Verkeersregelaars zullen aanwezig zijn om aan te geven hoe men precies moet lopen.

Afrondende werkzaamheden
Het is voor fietsers/voetgangers helaas nog niet mogelijk om direct van het nieuwe fietsecoduct gebruik te maken. Eerst vinden nog wat afrondende werkzaamheden plaats. De verwachting is dat dit vanaf uiterlijk 20 november wel mogelijk zal zijn. In de tussentijd moeten fietsers en voetgangers – afhankelijk van hun bestemming – gebruik maken van de route via de Rijkstraatweg (N360).

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op deze website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.