Internationaal evenement Venhuisschool Zuidwolde

header-3Waar een kleine school groot in kan zijn, is te zien op woensdagavond 20 maart om 19.15 uur in de Venhuisschool te Zuidwolde. Daar worden in die week ongeveer 20 buitenlandse gasten ontvangen van partnerscholen uit Frankrijk, Engeland en Duitsland. Zij verblijven enkele dagen in Nederland op uitnodiging van de school. Onder deze delegatie bevinden zich Franse kinderen die de betreffende week worden ondergebracht bij gastouders en die lessen zullen bijwonen aan onze school.

Het wordt een spectaculaire ontvangstavond met een groots opgezette theatervoorstelling door de kinderen van de Venhuisschool. Deze voorstelling is geheel in de sfeer van de deelnemende landen en brengt toeschouwers dicht bij de partnerscholen in beeld, muziek en beweging. De theatervoorstelling wordt geleid door Martin Forget, mimespeler van het “Theater ZonderBlaBla”

De buitenlandse gasten (leerkrachten basisonderwijs) zijn hier in het kader van een internationaal Comenius project.
Varied Artistic Roots, a Common Cultural Heritage

De Venhuisschool en de andere deelnemende scholen hebben hiervoor een Comenius subsidie ontvangen van het Europees Platform.

Aan dit project met het thema “Geschiedenis van de kunst in Europa”, doen alle kinderen van de Venhuisschool mee. Zij hebben in de afgelopen maanden al gewerkt aan de onderdelen architectuur en schilderkunst. Met deze voorstelling start het theaterdeel en tijdens het volgende schooljaar komen o.a. beeldhouwkunst en muziek aan de orde.

In het project gaan leerlingen regelmatig op excursie, volgen workshops en doen mee aan producties zoals deze theatervoorstelling.

In mei gaan de kinderen van groep 8 naar Duitsland om daar de kinderen van andere partnerscholen te ontmoeten tijdens een meerdaagse internationale bijeenkomst.

De Venhuisschool is een VVTO school waar de leerlingen onderwijs krijgen in de Engelse taal vanaf groep 1. Deze internationale contacten sluiten daar nauw bij aan.

De theatervoorstelling vindt plaats in de sporthal naast de school en begint 20 maart om 19.15 uur.

Bron en Foto: Venhuisschool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *