Intocht Sinterklaas Groningen deel 2

Weer een geweldig kinderfeest vanmiddag in Groningen, want wie komt er alle jaren? Sinterklaas met zijn gevolg. Spannend maar helaas werden de kinderen vandaag  tijdens de intocht van Sinterklaas in Groningen geconfronteerd met een demonstratie van tegenstanders van Zwarte Piet en een grote politiemacht aan de Emmasingel.  Nooit eerder maakten we deze toestanden mee en dit willen we onze kinderen toch niet aandoen. Menig aanwezige zou wensen dat demonstreren tijdens dit kinderfeest zou worden verboden. Alle lof voor de politie die zorgde dat het feest ongestoord kon verlopen.

Verklaring burgemeester Den Oudsten:
Burgemeester Peter den Oudsten: ‘Bij de aankomst van Sinterklaas in Groningen waren voor en tegenstanders van Zwarte Piet aanwezig op het Emmaplein. Het ging om zo’n veertig demonstranten in het vak van Kick Out Zwarte Piet en ongeveer tachtig personen die de demonstratie wilden verhinderen. Het politieoptreden was erop gericht om confrontaties tussen beide partijen te voorkomen. En dat is gelukt.


De demonstranten van Kick Out Zwarte Piet hebben gebruik kunnen maken van hun grondrecht om te demonstreren en hun mening kenbaar te maken. Door de goede inzet van de politie waren we in staat om, ondanks de gespannen sfeer tussen beide kampen, het kinderfeest ongestoord door te laten gaan. Buiten het Emmaplein is de sfeer feestelijk en ontspannen. En dat was ook ons doel.

Uiteindelijk is er op het Emmaplein één aanhouding verricht voor het gooien van vuurwerk.’

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *