Intocht van Sinterklaas in de Stad Groningen

Hij is er weer! En dat zijn we al gewend sinds 1947. Dit keer met regenachtige omstandigheden. Sint en zijn Pieten arriveerden rond kwart voor één bij het passeren van de Herman Colleniusbrug de stad Groningen. In get kielzog vaarden schepen en verrassingen meet ter vertier voor de kinderen en de ouders. De route was als vanouds door de Bocht van Ameland en de A (Hoge en Lage der A) om na een tocht van ongeveer drie kwartier af te meren bij de het clubhuis van de Koninklijke Groninger Roeivereniging De Hunze in de Zuiderhaven.

Fotoimpressie: Rieks Oijnhausen

Na de ontvangst bij de roeivereniging bestijgt Sinterklaas zijn paard en begint hij met zijn uitgebreide gevolg aan de rijtoer door de binnenstad. De ontvangst van Sinterklaas en zijn hofhouding was dit jaar op de Grote Markt. Maar voordat burgemeester Koen Schuiling de Goed Heiligman de hand kon schudden en welkom mocht heten, reed hij door de binnenstad. De tocht ging dit jaar vanaf het clubgebouw van De Hunze aan de Praediniussingel naar de Westerkade. Daarna volgen de Westerhaven, A-straat, Brugstraat, Munnekeholm, GedempteZuiderdiep, Oosterstraat, Grote Markt/Stadhuis.

Tijdens de rijtoer van Sinterkaas, zijn Pieten en zijn hofhouding konden kinderen hun tekeningen afgeven Na zijn aankomst en ontvangst in Groningen neemt Sinterklaas zijn intrek in een speciaal voor hem ingericht vertrek in het Museum aan de A aan de Brugstraat. Hij heeft zijn oog laten vallen op de bijzondere directiekamer waar hij twee weken lang na zijn drukke werkdagen de nacht kan doorbrengen. Wie maar wil mag vanaf zondag 19 november t/m dinsdag 5 december een kijkje komen nemen en een kleurplaat, tekening, brief of verlanglijstje achter laten. De kamer van Sinterkaas is open voor bezoek van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondagen van 13.00 tot 17.00uur.

 

Het Sinterklaasfeest kan nu beginnen en allemaal de schoen zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *