Is er nog vertrouwen in project Warmtestad?

Kritiek op de organisatie WarmteStad van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) vandaag. In een brief van Staatstoezicht van de Mijnen gericht aan het Minister van Economische Zaken schrijven ze onder meer door het ontbreken aan expertise op het gebied van seismiciteit binnen de WarmteStad projectorganisatie opdrachtgeversschap onvoldoende ingevuld wordt en wordt de inhoudelijke slechte kwaliteit van sommige rapporten niet  onderkend. Staatstoezicht op de Mijnen vindt het een project-risico en daardoor ongewenst en zeker voor een project op deze locatie in de nabijheid van gasvelden en geïnduceeerde seismiciteit wat leidt tot verhoogd seismisch risico.

Met alles wat ons is voorgehouden dat er voldoende kennis aanwezig is om met dit project van start te kunnen gaan nemen de twijfels toe en roept het de vraag op of alles niet voor niets geweest is.

 

3 gedachten over “Is er nog vertrouwen in project Warmtestad?

  1. Dat het rapport verbazing oproept vind ik vreemd. Elk normaal denkend mens kan dit bedenken. OOK de ambtenaren. Groningen is helaas behept met een bestuur die eerst doen en veel later gaan denken. De ozb zal wel de pan uit gaan rijzen volgend jaar. Want perslot zijn wij het die de blunders moeten bekostigen.

  2. Wat mij verbaasd is dat dhr. Gijsberts verbaasd is over dit rapport.
    Hij is bij de voorbereidingen reeds geïnformeerd door de Sodm en dan nu doen of je van niets weet.
    Hoe schijnheilig kan je zijn en de burger voorliegen dat alles veilig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *