Italie – Venetië

steden italië, venetiëVanuit Peschiera vertrokken we om 7 uur ’s morgens om één van de best bezochte steden van Italië Venetië te bezoeken. Bij aankomst tegen half tien was er al een drukte van belang. Een stad met een rijke historie en daardoor veel interessante bezienswaardigheden. Een stad die je zeker vaker moet bezoeken.

italië 2015, venetië, canal grandeAl het transport vindt plaats via het water. De vele kanalen en de prachtige Venetiaanse gondels hebben een enorme aantrekkingskracht op toeristen van over de hele wereld. En niet voor niets behoor ik bij de zoveel mensen die Venetië tenminste één keer in hun leven gezien willen hebben.

 

De naam Venetia kwam voor het eerste voor in het Romeinse tijdperk. Het waren vooral vissers die op de zandbanken tussen de visrijke wateren woonden. Welgestelde Romeinen begonnen in Venetia hun zomerverblijven te bouwen. In de vijfde en zesde eeuw begon inmiddels sprake te zijn van serieuze nederzetting. Er was nog geen sprake van één stad, maar meerdere dorpen die binnen de lagune ontstaan waren. In de negende eeuw begonnen de dorpen te transformeren tot één stad. Bruggen werden aangelegd om de eilanden met elkaar te verbinden en Venetië kreeg een beschermheilige: Marcus van Alexandrië. Na zijn dood in 828 werd hij begraven op de plek waar nu de Basilica di San Marco staat. Deze kathedraal staat aan het San Marcoplein.

Alle foto’s van Venetië: klik hier

Venetië voert al jarenlang een strijd tegen het water. Zo gebeurt het meerdere keren per jaar dat de stad te maken krijgt met overstromingen vanuit de Adriatische Zee. Op momenten dat de stad te maken krijgt met overstromingen dan kun je op veel plekken alleen nog maar over tijdelijke verhogingen lopen.

Alle foto’s van Italië: klik hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *