Jaarwisseling Groningen relatief rustig verlopen

steden nederland, groningenDe viering van Oud & Nieuw 2015-2016 is in de provincie Groningen voor de brandweer relatief rustig verlopen. Naast het blussen van vele buitenbranden, bleven grotere incidenten uit. De brandweerlieden in de regio Groningen hebben geen hinder ondervonden tijdens hun werkzaamheden.

Gebouwbranden
In totaal zijn de blusploegen zes keer ter plaatse geweest voor gebouw- of woningbranden en enkele keren voor kleinere bijgebouwen. Veelal betrof dit een klein incident dat snel onder controle was, met weinig tot geen schade aan de woningen. In Zuidhorn is een brand geblust in een leegstaande woning. Aan het Boterdiep in de stad Groningen heeft korte tijd een felle brand gewoed in een bijgebouw. Ondanks de snelle inzet kon deze niet worden behouden. In Appingedam is een schuurtje afgebrand, maar wist de blusploeg overslag naar de woning te voorkomen.

Buitenbranden
Vooral blusploegen van de Stad Groningen en Hoogezand-Sappemeer reden de hele nacht veel heen en weer om verschillende buitenbranden te blussen, veelal in samenwerking met Politie Noord-Nederland en de gemeentes. Zo kon worden gezorgd voor een veilige werksituatie en de directe afvoer van brandbare materialen. In totaal werden in de provincie Groningen meer dan honderd buitenbranden geblust, vergelijkbaar met voorgaande jaren.

Pilot
In een deel van de stad Groningen is voor het eerst gewerkt met een verkenningseenheid van de politie en de brandweer. Het ging hier om een gezamenlijke pilot met de gemeente Groningen speciaal voor de jaarwisseling. Tijdens de verkenning bij incidenten maakt de politie een afweging qua openbare orde en veiligheid en de brandweer qua brandrisico. Het doel hiervan is de hulpdiensten efficiënter inzetten tijdens de jaarwisseling. De evaluatie van de pilot moet nog plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *