Jazz op zondag in Groningen

muziek, instrumentenVanaf zondag 28 september 2014 organiseert de Stichting JazzopZondag Groningen tweewekelijkse jazzconcerten in Groningse horecagelegenheden.

De eerste zondag van de maand vindt het concert plaats bij Café-Restaurant ‘t Feithhuis en de derde zondag van de maand bij Café-Restaurant Oberland op het Ebbingekwartierterrein. Tussen 16.30 en 19.30 uur biedt JoZg een podium aan regionale jazzmusici in per concert wisselende formaties.

JazzOpZondag start op 28 september bij café-restaurant Oberland, voor deze ene keer de vierde zondag. De eerste twee sets worden verzorgd door een band of een voor de gelegenheid geformeerde groep top musici uit de noordelijke regio. De derde set is een ‘open’ sessie. De muzikale leiding is in handen van de bekende Groningse tenorsaxofonist Will Jasper.

JazzopZondag heeft als doel bezoekers te laten genieten van kwalitatief goede jazz op een prettig tijdstip in de namiddag. Regionale musici voor een regionaal publiek op een regionaal podium.

JoZg brengt jazz met uitsluiting van de oude en experimentele jazzstijlen. JoZg wil een plezierige afsluiting van de zondag bieden waar muziek, publiek en locatie gezamenlijk voor een ontspannen sfeer zorgen.

In 2014 zijn Oberland en ’t Feithhuis de vaste JoZg locaties. In 2015 is het de bedoeling de frequentie op te voeren naar alle zondagen waarmee er ruimte komt voor andere locaties binnen en buiten de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *