Jett Rebel landt in Sportpark Vinkhuizen

Jett Rebel-15007Jett Rebel is een van de Ambassadeur van de Vrijheid. Hij vliegt met een NH-90 van de Koninklijke Luchtmacht.

Over zijn rol als Ambassadeur van de Vrijheid zegt Jett Rebel het volgende: “Ik ben een onrealistische idealist. Mijn ouders hebben mij een socialistische opvoeding gegeven waarbij de rechten van de mens centraal stonden. Voor mij is het streven naar een idealistische wereld van vrijheid dan ook heel normaal. Iedereen, waar ook op aarde, zou de mogelijkheid moeten hebben om zichzelf te kunnen zijn. Om te kunnen gaan en staan waar je wilt. Maar er zijn genoeg steden, gebieden en landen waar mensen niet eens de primaire levensbehoeften hebben.

Wij zijn verwend in Nederland. Het is toch meesterlijk om de vrijheid te kunnen vieren met muziek. Moet je nagaan wat een vrijheid het is om samen op een groot grasveld te staan en lekker te luisteren. Als ambassadeur wil ik voor elk optreden stil staan bij onze vrijheid. Misschien dat ik een korte speech houd. Maar eigenlijk heb ik niet zoveel te zeggen over vrijheid, ik wil dat de muziek voor zichzelf speelt. Mijn muziek is vrijheid.”

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *