Jeugdcentrum SNC viert vijfjarig bestaan

groningen-vinkhuizen-snc-5 jarig jubileum-10Vandaag zaterdag 16 februari 2013 viert het grootste technisch en creatief jeugdcentrum van Nederland haar vijfjarig bestaan met een prachtige open dag op de op de SCN-locatie aan de Travertijnstraat 12 in de Groninger wijk Vinkhuizen.

Bestuursvoorzitter en coördinator Roeland Kok hield een toespraak waarin hij  een terug keek over de vijf bijzondere jaren. En natuurlijk vergaten de jongeren de gedreven voorzitter niet, want zonder hem geen SCN.

De open dag wordt georganiseerd op de SCN-locatie aan de Travertijnstraat 12 in Groningen. De Big Brothers Band zal tijdens deze dag optreden. Daarnaast zal live muziek op piano en mixapparatuur verzorgd worden door SCN-vrijwilligers en bezoekers.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wat is Stichting SCN?

Stichting SCN is hèt technisch en creatief jeugdcentrum van Groningen. Kinderen en jongeren in de leeftijd van acht tot twintig jaar kunnen drie keer per week deelnemen aan activiteiten op het gebied van computers, elektronica, mechanica, robotica, muziek, fotografie en kleincreatief.

Met meer dan vijftig vrijwilligers en bijna vijfhonderd leden werkt SCN aan het vormgeven van de toekomst van Groningen. Ze stelt haar deelnemers in staat tot volledige bloei te komen op zowel technisch als creatief gebied.

De activiteitenruimte is volledig ingericht door vrijwilligers en leden, waarbij sfeer en een ‘thuisgevoel’ erg belangrijk zijn. Naast veel ruimte voor de verschillende activiteiten, is ook voorzien in een sfeervolle kantine, ontspanningsmogelijkheden, een grote buitenruimte voor huttenbouw, vlottenbouw en vuurkorfjes en een huisbioscoop.

SCN is sinds haar oprichting ongesubsidieerd en is volledig afhankelijk van donaties (zowel materieel als financieel) en goodwill van particulieren en andere organisaties. De stichting is in staat gebleken door inventiviteit en een goed netwerk haar lopende kosten laag te houden en opereert sinds het vierde kwartaal van 2012 kostendekkend.

Bewust is de toegang tot het jeugdcentrum laagdrempelig gehouden. Een jaarlidmaatschap kost slechts € 25,- per persoon, waarmee de deelnemer welkom is op alle openingsuren en kostenloos kan deelnemen aan alle extra evenementen die Stichting SCN organiseert.

In november 2012 heeft Stichting SCN de Stiel Jong Goud Award gewonnen in de categorie ‘Organisaties’. 

Meer informatie over het werk en de activiteiten van Stichting SCN is te vinden op de website: http://www.stichting-scn.nl/

Contact per mail is mogelijk via [email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *