Jong in de SP lanceert protestfilmpje tegen Nederlandse bommen op Syrië

nederland 2009, soesterberg, militair luchtvaart museum

ROOD, Jong in de SP heeft afgelopen woensdag een protestfilmpje gelanceerd tegen de Nederlandse bombardementen op Syrië. In het filmpje spreken Groningse jongeren zich uit tegen de Nederlandse inmenging in Syrië via de leus ‘Niet In Mijn Naam’. Op 9 maart organiseren de SP-jongeren een actieavond over de oorlog in Syrië.

ROOD-woordvoerder Floor Mertens: “De burgeroorlog in Syrië heeft inmiddels meer dan 260.000 slachtoffers gemaakt. Tien miljoen mensen zijn voor het geweld op de vlucht geslagen. De mensen in Syrië schreeuwen om humanitaire hulp. Met nog meer bombardementen maak je dat probleem alleen maar groter.

Met dit filmpje willen we duidelijk maken dat veel jongeren in Groningen hier ook zo over denken.”

Volgens de SP-jongeren vertoont de Nederlandse regering weinig historisch besef met de keuze om in Syrië luchtaanvallen uit te voeren. Mertens:“In Irak en Afghanistan hebben we gezien dat je met bommen geen vrede en democratie brengt, maar juist meer oorlog en meer geweld. Als ROOD bouwen we daarom in heel Nederland aan een beweging tegen de bommen. In Groningen organiseren we volgende week onze eerste actieavond.”

ROOD roept jongeren op om zich uit te spreken tegen de bombardementen via de Facebookpagina ‘Niet In Mijn Naam’, waar het Groningse filmpje ook op is te zien. De actieavond vindt plaats op 9 maart om 19:30 aan de Nieuwe Boteringestraat 74.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.