Justin Kroesen docent van het jaar

groningen-centrum-broerstraat-1Justin Kroesen, universitair docent Kunstgeschiedenis van het Christendom, is de RUG-docent van het jaar.  Hij kreeg donderdag van rector magnificus Elmer Sterken een kunstwerk en de prijs van 7500 euro uitgereikt voor het beste college.

 

Negen mannen van verschillende faculteiten streden donderdag in het Academiegebouw om de titel RUG-Docent van het jaar 2012. Publieklieveling bleek bewegingswetenschapper Bert Otten die zowel de publieksprijs als de webprijs won. Otten, die morgenavond te zien is in het televisieprogramma De Wereld Leert Door, vertelde met veel enthousiasme over het broccoli-effect van Epke Zonderland. ‘Je denkt bij een video van zijn oefening misschien alles duidelijk te zien, maar met wetenschap zie je meer’, vertelde hij de bomvolle zaal. Met mooie sheets en veel humor (‘Hier zie je in zijn brein het ‘O, shit’ centrum) wist hij het meeste applaus te krijgen. Bron: UK Groningen

Volgens de zevenkoppige jury had Kroesen, die de zaal meenam op een reis langs kerkinterieurs, echter het beste verhaal. ‘Er sprak passie uit het college. Ik heb op het puntje van mijn stoel gezet’, zei juryvoorzitter Sterken. Kroesen liet in een aanstekelijke presentatie zien dat de oude kerkbanken, -stoelen en schilderingen een unieke waarde hebben voor onze kennis van het verleden. ‘Ik heb kennelijk kunnen overdragen dat als je kerken bestudeert er een hele wereld voor je opengaat. Dat vind ik geweldig’, reageerde Kroesen.

Kroesen kreeg naast de prijzen ook de mogelijkheid aangeboden om een onderwijsmodule voor het honours college te ontwikkelen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *