Kamerlingh Onnes schenkt 25000 dierenplaatjes aan Voedselbank

Woensdag 12 december overhandigden leerlingen van het Kamerlingh Onnes van het Reitdiep college 25.000 super dierenplaatjes aan de Voedselbank in Groningen die door de heer Labru in ontvangst werden genomen. Peter Burggraaf, docent van dit college laat weten dat deze plaatjes door leerlingen en docenten van  het Kamerlingh Onnes zijn verzameld onder het motto: ‘Eerlijk zullen we alles delen’.

 

De heer Labru nam de leerlingen mee voor een rondleiding. Het was 9:30 uur vanmorgen en de eerste klanten stonden vanaf 08:00 uur al te wachten. De voedselbank gaat pas open om 11:00 uur. Het aantal klanten is dit jaar met ruim honderd gestegen ten opzichte van vorig jaar. Toen waren er driehonderd klanten.

Dagelijks worden er routes gereden bij verschillende supermarkten en bakkers en werken vele vrijwilligers om de dagelijkse boodschappen voor de klanten klaar te zetten. Één maal per week kunnen de klanten shoppen bij de voedselbank en één maal per maand kan men kleding uitzoeken. De voeding staat scherp onder controle en wat wordt verstrekt is veilig. De vestiging Groningen is tevens een distributie centrum voor Noord Nederland.

Het raakte ons allen dat mensen al vroeg voor de deur staan voor boodschappen, iets wat voor velen zonder problemen dagelijks wordt aangeschaft. Schrijnend is te horen dat ruim tweehonderd kinderen onder de armoede grens leven. Wist u dat in Nederland ruim 60.000 kinderen hun verjaardag niet kunnen vieren? Daarvoor is een samenwerkingsverband aangegaan met Stiching Jop.

Bij het zien van al het verzamelde speelgoed werd het idee geboren. Met kerst voor elk kind een knuffel. Heeft u goede kleding, goed speelgoed of voeding over? Denk dan aan de voedselbank. Mensen, die om wat voor reden dan ook, een moeilijk bestaan hebben, kunnen we helpen en hun kinderen plezieren met goede spullen.

Een indruk wekkende morgen, welke je des te meer doet beseffen dan het gekozen motto: ‘Eerlijk zullen we alles delen’ noodzakelijker is dan we mogelijk aannemen. Armoede achter de voordeur moet niet kunnen in ons welvarend Nederland en dat is een missie die ook hoog op de politieke agenda hoort te staan, maar dan wereldwijd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.