Kantoorlocatie Essent Groningen naar Zwolle

Update: Essent gaat definitief weg uit Groningen meldt RTV-Noord vandaag 9 oktober 2014. Het energiebedrijf verhuist het werk vanaf 1 januari naar het kantoor in Zwolle. De ondernemingsraad is daar alsnog mee akkoord gegaan.

 

Essent wil de kantoorlocaties Groningen en Zwolle per 1 januari 2015 samenvoegen op het kantoor in Zwolle. De kantoorlocaties Roermond en Den Bosch zullen vanaf 1 april 2015 één geheel gaan vormen op het hoofdkantoor in Den Bosch. Het is een voorgenomen besluit, waarover het energiebedrijf overlegt met de ondernemingsraad.

De reden voor de samenvoeging is dat de kantoren nu onvoldoende benut worden. Medewerkers maken minder gebruik van de plekken, omdat zij hun werkzaamheden flexibel, bijvoorbeeld vanuit huis, kunnen uitvoeren. Door kantoren samen te voegen, kan Essent haar locaties efficiënter benutten en kosten besparen.

Op het kantoor in Groningen werken 160 medewerkers. Het kantoor in Roermond telt 180 medewerkers. Met de samenvoeging van kantoorlocaties zullen er vooralsnog vrijwel geen arbeidsplaatsen verloren gaan, met uitzondering van locatiegebonden werkzaamheden (1 FTE).

Foto: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *