Kapper Albert Onnes winkelcentrum Paddepoel uitgezwaaid

Een bijzondere dag voor kapper Albert Onnes op de hoek Dierenriemstraat-Eikenlaan in de Groninger wijk Paddepoel. Vandaag zijn laatste werkdag. De kapper gaat na het knippen van ruim 200.000 kapsels met pensioen en het personeel zal hem moeten missen. Symbolisch een bosje bloemen namens alle klanten was dan ook op zijn plaats.

Kapper Albert Onnes begon in 1972 met een kapsalon in de Celebesstraat in de Korrewegwijk. Een jaar later  geassisteerd door zijn vrouw Henny die de dameskapsalon voor haar rekening nam. Van 1982 tot 1992 was het echtpaar met een kapsalon gevestigd aan de Oosterhamrikkade. Tussentijds, in 1980, nam hij de kiosk kapsalon Tristan in Paddepoel over van kapper Batenburg. Zo’n vijfentwintig jaar geleden nam hij zijn huidige kapsalon aan de Eikenlaan in gebruik. Echtgenoot Henny werkte hier tot 2008.

Albert Onnes kan met een gerust hart met pensioen. Zoon Gert ontving vanmiddag de sleutels.

Hij neemt de zaak van vader over. Spanje is het favoriete vakantieland van het echtbaar en zij hopen hier nog lang na toe te kunnen gaan. Verder gaat hij tuinieren en wandelen met de hond en af en toe toch nog even een bezoekje aan de kapperszaak.

Toeval of niet, als laatste klant nam Harry Bathoorn vanmiddag afscheid. Hij was tevens één van zijn eerste klanten.

Wij wensen de familie namens velen al het goede en wensen zoon Gert veel succes.

4 gedachten over “Kapper Albert Onnes winkelcentrum Paddepoel uitgezwaaid

  1. Albert, het beste gewenst voor jou en je vrouw. Ik zal moeten wennen aan een andere kapper. Was in 1972 ook een van je eerste klanten. Het ga je goed !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *