Kermisvertier in binnenstad Groningen

Wethouder Roeland van der Schaaf gaf vandaag het startsein voor twaalf dagen kermisvertier in de binnenstad. Op de Vismarkt, Grote Markt en Ossenmarkt zijn maar liefst 65 attracties te bezoeken. De stad kent al meer dan 150 jaar een meikermis. Deze kermis was de voortzetting van een grote jaarmarkt, waar eens per jaar ook marktkooplui van buiten de stad hun waren mochten verkopen. 

Samen met studentengenootschap Omlandia geeft wethouder Roeland van der Schaaf op donderdag 10 mei om 13.00 uur het startsein voor de meikermis 2018. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Dit startmoment is op het horecaplein, op de kop van de Vismark (aan de oostzijde).

De meikermis heeft voor elk wat wils. Voor de kleintjes zijn er diverse attracties, thrillseekers kunnen hun hart ophalen in de Break Dance, de Booster Maxxx en, nieuw dit jaar, de Reactor. Een kermis is niet compleet zonder het reuzenrad, dat staat dit jaar op de Grote Markt.

Op de Ossenmarkt is de nostalgische kermis te vinden, met attracties en lekkernijen van toen. Tijdens de kermisperiode zijn er regelmatig acties, zoals een leuke attentie voor elke moeder op Moederdag, gratis schminken en gratis koffie en koek op de Opa en Oma-dag. Kijk voor een overzicht op www.kermisingroningen.nl Bezoekers kunnen tot maandag 21 mei, 19.00 uur genieten van de meikermis 2018.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *