Kerstbomen in alle soorten en plekken in Groningen

In januari zamelt de gemeente afgedankte kerstbomen apart in. Op de Afvalwijzer staat wanneer de gemeente de kerstbomen bij u in de straat ophaalt. Niet iedereen houdt zich aan de afspraak  en zien de bomen in of in de nabijheid van een ondergrondse container staan. De boom blijft vaak staan tot Driekoningen een feest wat bij Kerstmis hoorde. Zelf kunnen we ons nog herinneren dat na de kerst en voor oud en nieuw we of kerstboomjacht gingen voor de grote vuren op oudejaarsavond. Wijk tegen wijk en menige schuur lag vol en werd stevig bewaakt.

Ook volgende week wordt door de gemeente nog de mogelijkheid geboden de boom bij de weg te zetten. Bent u inwoner van de voormalige gemeente Haren? Dan staat dit niet op uw Afvalwijzer. Van 2 t/m 11 januari 2019 kunt u uw kerstboom aan de weg zetten op dezelfde dag als waarop uw grijze of groene container wordt geleegd.

Jan Hendrik van der Veen maakte de volgende impressie:

Zorg ervoor dat er geen versiering, aarde en pot meer aan de boom zit. Zet de boom aan de straat op een plek waar de vuilnisauto er bij kan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *