Kerstvoorstelling voor kinderen in de Nieuwe Kerk

Gisteravond op kerstavond, zondag 24 december 2017, organiseerde de Nieuwe Kerk Groningen een kerstvoorstelling voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De kerk wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een levende kerststal met een ezel. 

Ds. Evert Jan Veldman: “Onze kinderkerstnachtdienst trekt jaarlijks de belangstelling van ruim 600 kinderen en hun (groot)ouders en wint nog steeds aan populariteit. Om niemand te hoeven teleurstellen geven we sinds vorig jaar twee voorstellingen: één om 18.00 uur en één om 19.30 uur.” De toegang is gratis met een collecte na afloop. 

Amateurtoneel
De hoofdrol in de voorstelling is voor ezeltje Eppo. Hij vertelt herder Jesse het verhaal van de kerstnacht. De scènes uit het eeuwenoude kerstverhaal spelen zich af op verschillende plekken in de Nieuwe Kerk. Amateurtoneelspelers o.a uit de Hortusbuurt en leden van de Nieuwe Kerkgemeente vertolken de rollen van de stem van de ezel, de herders, de engelen en de wijzen. Ook Jozef en Maria en hun pasgeboren kindje Jezus ontbreken uiteraard niet. Dit jaar zijn enkele Syrische vluchtelingen betrokken bij de voorstelling.

Regie
De regie van de voorstelling is dit jaar in handen van Jantine Landman-Zuur. Jantine is in het dagelijks leven ontwikkelingspsycholoog en daarnaast betrokken bij verschillende projecten rondom zingeving, wetenschap, toneel en kunst.

Muziek speelt een belangrijk rol in de voorstelling. Een gelegenheidsorkest o.l.v. Margreet Ravensbergen begeleidt de kerstliedjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *