Kijken in de slaapkamer van Sinterklaas in de Aa-kerk

Pieten in AkerkAls Sinterklaas zaterdag 16 november in Groningen is aangekomen, mogen kinderen zijn slaapkamer komen bekijken. Sinterklaas slaapt in de Der Aa-kerk als hij in Groningen is. Beneden in de toren is zijn slaapkamer, boven in de toren van de kerk liggen de cadeautjes voor de kinderen in Groningen. Vanaf 15.00 uur is het Huis van Sinterklaas geopend.

Zaterdag 16 november om 12.00 uur komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Groningen. Na een rondrit door de historische binnenstad eindigt de feestelijke intocht op het bordes van het Stadhuis aan de Grote Markt. Van 16 november tot 5 december gebruikt Sinterklaas de toren van de Der Aa-kerk als slaap- en werkvertrek. Alle kinderen zijn van harte uitgenodigd om hier een kijkje te komen nemen. Natuurlijk zijn ouders, opa’s, oma’s en andere begeleiders ook van harte welkom.

Puzzeltocht
Na een bezoek aan het Huis van Sinterklaas kunnen de kinderen een stadswandeling doen. Deze is in de vorm van een puzzeltocht. De Pieten reiken de boekjes in het huis van Sinterklaas uit. Als de puzzels zijn opgelost ligt er een leuk presentje klaar bij het informatiecentrum op de Grote Markt.

Kleurplatenactie
Voor verschillende leeftijdsgroepen wordt er een kleurplatenwedstrijd georganiseerd. De Pieten reiken in het Huis van Sinterklaas de kleurplaten uit. Bij de ingang van het Huis staat een grote postbus waarin de kinderen hun kleurplaat kunnen stoppen om mee te doen aan de kleurplatenwedstrijd. De kleurplaten kunnen ook per post worden verzonden naar GCC, Postbus 363, 9700 AJ Groningen. Op woensdag 4 december om 16.00 uur vindt de uitreiking van de kleurplatenwedstrijd plaats in het Stripmuseum aan de Westerhaven. De winnaars ontvangen hiervoor tijdig een uitnodiging.

Openingstijden
Het Huis van Sinterklaas is op de woensdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op de dag van aankomst van Sinterklaas is zijn Huis vanaf 15.00 uur open. Sinterklaas heeft natuurlijk een hele drukke agenda, veel bezoeken in het land. Daarom zal hij overdag er niet zijn maar er zijn voldoende Pieten om alles in goede banen te leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *