Kinderwerktuin Paddepoel laat ons genieten tijdens open dag

groningen-paddepoel-kinderwerktuin-open dag-9Van alles in en rond de tuin maar veel verschillen per tuin tijdens de open dag van de kinderwerktuinen in Groningen vandaag. Wij bezochten onze kinderwerktuin aan de Coronastraat in Paddepoel. Je eigen kruidenboter maken, stokbrood bakken, geurzakjes maken, humus en bonenkwekerij of een speurtocht op zoek naar kikkers. Eén van de kinderen laat met trots zijn gewassen zien; wortelen, rode biet en tuinbonen. Dat viel niet mee dit seizoen waar het eerst te droog was en later veel te nat. Gelukkig een mooi resultaat. 

En niet te vergeten. Op vrijdag 8 juli om 14.00 uur is de opening plaats van een bijzonder stuk tuin. Een tuin voor permacultuur die samen met kinderen van basisschool De Zaaier is ingericht als nieuw educatief element op de kinderwerktuin.

Zou het niet een leuk idee zijn een kookmiddag op het grootste winkelcentrum van Groningen, winkelcentrum Paddepoel, eens een zaterdag de kinderen onder begeleiding van koks hun gerechten te laten koken met al het voedzame uit eigen tuin? Of wie maakt het lekkerste broodje gezond? Wat kunnen we leren van de kids?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *