Koning winter staat weer voor de deur

groningen-reitdiep-reitdiephaven winter 2013-7

groningen-reitdiephaven

Slechts een handjevol mensen zien de winterse inval met plezier tegemoet. Het overgrote deel van de Nederlanders hunkert naar warm en zonnig voorjaarsweer. Niet alleen Groningen, een groot deel van Europa mag tijdens of na het weekend koning winter de hand schudden.

Morgen wordt een bewolkte dag, eerst in het noorden met natte sneeuw. De maxima liggen tussen 2 of 3 graden in het noorden en 9 tot plaatselijk 12 graden in het zuiden. Later op de dag krijgen ook de centrale en westelijke delen van het land met natte sneeuw te maken en in de loop van de middag en begin avond gaat de neerslag in het noordoosten langzaam over in droge sneeuw. De grens met sneeuw breidt zich langzaam uit naar het zuiden en rond middernacht ligt deze net ten noorden van de grote rivieren. In het zuiden valt hoofdzakelijk regen met kans op natte sneeuw.

Zondag blijven we in onze stad perioden met sneeuw en lage temperaturen houden. In het zuiden is het minder koud en valt regen en natte sneeuw, maar later neemt de neerslag ook daar een vaste vorm aan. In de nacht naar maandag gaat het in grote delen van het land vriezen. De neerslag neemt af, maar een klein beetje sneeuw blijft wel mogelijk. Maandag wordt een koude dag. De temperatuur ligt wel iets boven het vriespunt, maar de stevige (noord)oostenwind maakt het voor het gevoel ijskoud. Er is dan vrij veel bewolking, plaatselijk wat zon, maar ook kans op een beetje winterse neerslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.