Koningin Máxima doopte ‘Máxima’ en zusterschip in Delfzijl

Hare Majesteit Koningin Máxima doopte vandaag, vrijdagmiddag 14 juni twee schepen van rederij Koninklijke Wagenborg in Delfzijl: de ‘Máxima’ en een zusterschip. De doop van de twee schepen gebeurde tijdens het maritieme evenement DelfSail dat voor de zevende keer wordt gehouden.

De schepen zijn honderdvijftig meter lang en zestien meter breed en hebben een laadvermogen van 14.000 ton. Ze zijn duurzaam gebouwd in opdracht van Wagenborg bij haar eigen scheepswerf Koninklijke Niestern Sander in Delfzijl. Beide schepen worden gebruikt voor het wereldwijd vervoer van diverse producten, zoals papier, staal, grondstoffen en graan.

Koningin Máxima doopte vanaf het terrein van Wagenborg op een feestelijke wijze de schepen. De ceremonie was door heel Delfzijl live te volgen op 9 grote LED schermen.

 

Koningin Máxima begon haar bezoek met een gesprek met de scheepsbouwers. Na het dopen van beide schepen werd Koningin Máxima begeleid over het evenemententerrein van Wagenborg en sprak met genodigden. Daarna stapt Koningin Máxima op een rondvaartboot die langs de tall ships voer die deelnemen aan DelfSail en ging ze onder andere in gesprek met gezagvoerders van verschillende tall ships.

Koninklijke Wagenborg is een familiebedrijf dat sinds 1898 logistieke diensten aanbiedt op het gebied van zeescheepvaart, havens en terminals, towage, offshore ondersteuning, heavy lift en transport en veerdiensten. Koninklijke Wagenborg heeft ruim 3.000 medewerkers in dienst en heeft haar hoofdkantoor sinds de oprichting in Delfzijl.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *