Korreweg Klassiek als winnaar Wijkstemdag Korrewegwijk

steden nederland groningen, korrewijkwijk de hoogte

Een compleet symfonieorkest op het Bernouilleplein, een concert door het Noord Nederlands Orkest, de verkiezing van het klassiek talent uit de wijk. Dit zijn enkele onderdelen van het project ‘Korreweg Klassiek 2014’ dat de meeste stemmen haalde op de Wijkstemdag in de Korrewegwijk op zaterdag 14 juni. In totaal waren er 9 winnende plannen en 466 stemmers.

De tweede tot en met de negende winnaar zijn: ‘Korrewegwijk schoon, dat doen we gewoon!’, ‘Een nieuwe en veilige speeltuin op het Diephuisplein’, ‘Multi Culinair Festival’, ‘Het Kooklokaal’, ‘Buurtbios’, ‘Een dementievriendelijke wijk’, ‘Tieners een toekomst’ en ‘Wijkstemdag 2.0’. Met dit laatste project wordt de Wijkstemdag voortgezet op een nieuwe manier, georganiseerd door de bewoners zelf. Hierdoor blijven bewoners de mogelijkheid houden om te stemmen op door bewoners bedachte en uit te voeren projecten in de wijk. Dit jaar was namelijk de laatste Wijkstemdag ‘oude’ stijl gefinancierd vanuit het Nieuw Lokaal Akkoord.

In het Nieuw Lokaal Akkoord werken gemeente en corporaties succesvol samen. In het akkoord staan gezamenlijke doelen beschreven op het gebied van nieuwbouw, kwaliteitsverbetering van de bestaande voorraad, investeringen in de wijken door middel van wijkteams, wijkbudgetten en wijkvoorzieningen en het huisvesten van kwetsbare groepen. Voor de Korrewegwijk was er in de periode van 2011 tot en met 2014 € 900.000,- beschikbaar voor bewonersinitiatieven.

In totaal is er voor deze Wijkstemdag € 170.000 beschikbaar voor het realiseren van de plannen in de wijk. Degenen die een plan hebben ingediend moesten vooraf aangeven hoeveel geld ze nodig dachten te hebben om het project te kunnen uitvoeren. De winnaars van de Wijkstemdag gaan nu zelf aan de slag met de uitvoering van hun plan. Het uiteindelijke doel van deze Wijkstemdag is om de bewoners meer te betrekken bij de verbetering van hun wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *