Kostic verandert Euroborg in een feesttent | Mistersnooker

sport fc groningen tribune (1 van 1)FC Groningen kan de playoffs voor Europees voetbal amper meer ontgaan. Het boekte vrijdagavond in de Euroborg tegen NAC zijn vierde achtereenvolgende zege (2-1) en Filip Kostic was de gevierde held. Met een doelpunt a la Arjen Robben in blessuretijd veranderde hij het stadion in een feesttent.

Ook bij de totstandkoming van de eerste treffer had Kostic een groot aandeel. Op slimme wijze forceerde hij een strafschop door het been van de verdediger op te zoeken en zich te laten vallen. Van der Velden verzilverde dit buitenkansje. Voor de rest bakten de Groningers er weinig van. Adorjan verving de afwezige Chery op uitmuntende wijze en als Kostic aan de bal was, ging je op het puntje van de stoel zitten maar voor de rest viel er weinig te genieten.

Zo was Zivkovic de hele wedstrijd onzichtbaar als spits. Hij kreeg weliswaar weinig goede ballen aangespeeld maar hij deed ook geen enkele moeite om zich als aanvalsleider te ontpoppen. Het leek wel alsof de jonge speler moedeloos werd van de slechte voorzetten. Kostic gaf de ballen blind voor het doel zonder te kijken waar de kansen lagen.

Hoe slecht FC Groningen ook voetbalde, na afloop was er een volksfeest omdat de zege in blessuretijd werd behaald, de playoffs vrijwel zeker zijn bereikt en omdat het resultaat van het vorige jaar – totaal 43 punten – ook was verbeterd. Met 45 punten en het behalen van de playoffs is het seizoen van de Trots van het Noorden al geslaagd te noemen. Hoewel de opdracht was om te zorgen voor meer spektakel in de Euroborg, kan niemand zijn ogen sluiten voor de prestaties.

Het is nog te vroeg voor een seizoenanalyse maar de revelatie van deze competitie is toch wel Filip Kostic, de onvoorspelbare dribbelaar met een kanonkracht in zijn linkervoet. Hij zorgde er in zijn eentje voor dat de toeschouwers een vrolijke vrijdagavond beleefden. Je was blij als hij de bal kreeg, want dan gebeurde er tenminste iets opwindends. Zijn beste moment bewaarde hij voor de derde minuut in blessuretijd. Daarna vierden de fans een groots feest.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *