Krabbé zoekt Kahlo, FocusGroningen heeft haar gevonden……………..

Langs de snelweg bij het industrieterrein De Hoogte in Groningen een opvallend beeld van Frida Kahlo, welke eerder in Assen stond tijdens de tentoonstelling aldaar. Het is gemaakt door Blow Up Industry aan de van der Hoopstraat in Groningen. Een gespecialiseerd bedrijf dat mooie dingen realiseert.

Jeroen Krabbé is op zoek en wij vonden haar! Krabbé verzorgt een mooie documentaire op zoek naar de mens achter  kunstenaar Fridia Kahlo. Kahlo’s werk leest als een aangrijpende biografie. Het is intens en soms keihard, maar ook vol liefde en kleur; net als haar leven.

Als dochter van een Indiaans-Mexicaanse moeder en Duitse vader leefde ze in twee werelden. Ze was een kind van de revolutie; strijdvaardig met een enorme positieve levensinstelling. Dat heeft haar geholpen bij de vele tegenslagen die zij in haar leven te verwerken kreeg: de verbanning van de Mexicaanse cultuur door de Spaanse overheersing, de ondergeschikte positie van de vrouw in de samenleving en de kunst, en een lichaam dat haar enorm dwars heeft gezeten (polio, een ongeluk en vele operaties).

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *